Coolinarija vol.13

Ar jau minėjau kad maisto prasme galėčiau būti italas? Ne? Tai sakau dabar.
Vienas iš greitai ir lengvai paruošiamo ir bent jau man – very eatable maistelio pavyzdžių:

  • Makaronai
  • Pesto padažas
  • Parmezano sūris
  • Sasyskos (optional)
Su šaukštu aliejaus vandenyje išverdam makaronus (man kažkodėl būtent su pesto padažu labiausiai patinka kuo didesnio formato makaronai. Duotu atveju – “kaspinėliai”)

Išvirusius makaronus verčiam į durlšlioką, perliejam drungnu vandeniu ir verčiam atgal į puodą. Kraunam šaukštą pesto padažo (duotasis egzempliorius pardaliojasi Rimi)

Viską gerai išmaišom, aš netgi pakratau uždengtą puodą. Nu aišku baigiant virt makaronams į tą patį puodą įmetam sasyskų pagal skonį.
Visą šitą gėrį lėkštėje aptarkuojam parmezano sūriu ir… Bon apetit!

Posted in Coolinarija | 6 Comments

Kryyyyze ble..


Taigi va… Palietė ji ir mane.. Tiesiogiai! Dammit amerikonų išmislas!

Posted in Kita | 5 Comments

Albinosai

Vakar krautuvėj užkliuvau už knygos „Kaip tampama Albinosais”

Tai taip vienu prisėdimu būčiau ir susistūmęs. Ale pasilikau pasimėgavimui ilgesniam.:)

Posted in Kita | 2 Comments

Avytė…

Nu žiūrėjau ir krizenau…. 🙂

Posted in Kita | Comments Off on Avytė…

Wakaronai

Well, vakar pabuvojom vieno strojmaterijalų kioskelio baliuky. Nu ten kaip visada – vynelis, brendis, plepalai ir t.t. ir panašiai.
Kulminacija buvo improvizuotas “aklas” aukcionas – daiktai buvo paslėpti neadekvataus dydžio dėžėse. Draskiausi maikę kiek įmanydamas. Ir kągi? Laimėjimas anava iliustracijoj.
Simpotičnas šūdeliukas, ane? (aš nepavydžiu tam piliečiui, kuris laimėjo tokį patį daiktą, tik natūralaus dydžio 🙂
Na aišku kad jau ten nebūtų labai nuobodu tarp tų jau džiakuzių, plytelių ir kitokio stuffo valkiotis – į tarpus muzikavo kokis tai džiazo bandas…  Saksofonistas buvo įsitaisęs ohoho kaip patogiai! Anava:

Posted in Kita | Comments Off on Wakaronai

Defiance 2008

woo-hoo!!! Pagaliau paaiškėjo didžiąją mano pernai metų vasaros dalį ir rudenį prarijusios filmos premjeros data Lietuvoje
Remiantis aikštelėje sklandžiusiais gandais – šito šedevro režisierius Ed Zwick turėjo rimtų pretenzijų į “Oskarą”… Nagi nagi.. Nejaugi būsiu prie to jau Oskaro pridėjęs savo kanopėlę ir aš?

Posted in Kita | 3 Comments

Klausimėlis

Kartais  pataikau pažiūrėt tautinio “entelekto” perliukų laidą “KLAUSIMĖLIS”
Kas matė – komentarų nereikia. Bet vienas epizodas jau seniai likęs makaulėj ir turbūt liks dar ilgai:

– Kas toks buvo Antanas Baranauskas?
– Nuuu… Tai…. Išradėjas…
– O tai ką jis išrado gal žinote?
– Nuu.. Errrrmmhhh… Televizorių!
– Kaip tai… televizorių.. Kokį?
– Nu… “Šilelį”….

image

Posted in Kita | Tagged , , , , | Comments Off on Klausimėlis

Nar-ko-ma-nai!!!

Jeigu sugalvosit eiti į Mari Huanos ekspresą (wtf??? kodėl taip verčiamas pavadinimas Pineapple express???) – reikia prieš tai gerai apsipūst…. Tokią išvadą padariau pažiūrėjęs savaitgalį.

Posted in Kita | 3 Comments

FedEx part 2

Istorijos tęsinys:

Susimokėjau FedEx’ui “už saugojimą” ir “už dokumentų paruošimą” In total – 67 LTL. Abydna, kai siuntos vertė tik 40 EUR…

Pasiguodžiau pardavėjui iš tolimosios Kinijos, koks FedEx yra gaidys. Gavau replajų.
Мелочь, но приятно
:

Dear Tomas,

Thank you for your email to provide the invoice.
However, I regret to say that our FedEx agent has replied that it is reasonably charged so it seems like we cannot cancel this.
As in my previous message, we hope that you understand that we do not have any control over FedEx decisions and charges and, as stated in our Terms and Conditions,
any extra costs arising from issues such as these are the customer's responsibility.
As a gesture of goodwill, however, I would like to offer half refund of the extra charges.
I hope you find this a fair compromise, and just confirm with me so I will process your refund straight away.

Kind regards,

Darol
VirtualVillage.ie

Nors rašydamas jiems gromatą neturėjau jokio užslėpto noro susigrąžinti  kapeikėles.. Tik informuoti, kad niekada nesinaudosiu FedEx’u 🙂

Posted in Kita | Comments Off on FedEx part 2

Coolinarija vol.12

Taigi, šįvakar atidaviau duoklę Kinijai.

  • vištienos file
  • krakmolas
  • sojos padažas
  • medus
  • pievagrybiai

Vištienos krūtinėlę supjaustom gabaliukais, apvoliojam krakmole ir paliekam kokiam pusvalandžiui:

Tuo metu einam medų sojos padaže tirpdyti. Man nuskilo, kad turėjau skysto medaus – procesas buvo pakankamai greitas. Medaus-sojos santykis 1:3. Pusei kilogramo krūtinėlės 2-3 valgomieji šaukštai medaus ir
4-6 sojos padažo.  Kuo medaus daugiau – tuo saldžiau gaunasi. Kaip kam
labiau patinka 🙂

Vištieną kepam įkaitintoje keptuvėje. Kai mėsa apkepa, metam pievagrybius, ar papriką papjaustytą, arba to ir to.
Pievagrybius prieš tai nuplikau verdančiu vandeniu ir palaikau bent dešimt minučių – išsisikiria juodas vandenėlis kuris kartais gali pagadinti patiekalo spalvą..

Prieskonių (druska, pipirai) dedam pagal skonį. Ir kai jau
viskas iš akies lyg iškepė, pilam tą sojos padažą su medum, uždengiam ir
paliekam kokioms 5 minutėms.

Ir tada esminis momentas. Nežinau kodėl, bet kaip
mane pamokino taip ir darau (o kadangi labai skaniai gaunasi tai ir nekeičiu recepto) – įpili degtinėląs čerkely!!! (© Juozukas)

Pamaišai minutę – kitą ir viskas. Kviečiam šeimyną prie stalo.

Posted in Coolinarija | 5 Comments