Albuquerque 2017

Sako, jei nebuvai Albukerkėj – nebuvai balionų festivalyje. Tai mes buvom 🙂

Posted in Kita | Leave a comment

Apie Verygos draudimus

Pirmoji liepos dekada ėjo pabaigon. Kur-nekur bolavo nupjauto atolo kupetos, bet principe šienapjūtė buvo baigta, o miežių varpos dar stovėjo stačios, kaip abituriento birka mokyklos išleistuvėse.
Saulė tebuvo vos per pusantros plaštakos nuo horizonto, ir visas oras, rodės, yra toks tirštas – kaip babos kisielius per Kūčias. Pamiškėj žviegė Rimanto “Belaruso” puskačius, kregždės spraigė aukštai aukštai, o Ancė sėmė iš prūdo vandenį savo telyčiai. Šalia to paties prūdo, po karklu, dar nuo pietų drybsojo kaimo pažiba ir garsus baliaunykas Adolis. Jis lėtai pramerkė vieną akį. Paskui kitą. Nužvelgė atsuktą platų Ancės galinį fasadą. Pasikasė iš kiauro kelnių klyno iškritusią savo biedną prigimtį.
-Sunku, matyt, dabar miesčionims ten prie jūros, kai išgert žmoniškai nebegali pliaže – pagalvojo Adoliukas, ir užsivertė dar nuo pietų likusio „Monikutės naktų“ spirituoto eliksyro paskutinius lašus. Jo dulkėtoje ir prakaituotoje kaktoje atsispindėjo žalio plastiko nudažytas saulėlydis…

/Raštai. 2017/

Posted in Kita | Tagged , , , , , | 2 Comments

Apie garažus

Paskutinėmis dienomis internetuose šurmuliuoja parduodamo metalinio garažo aprašymas. Kad neprapultų internetų kapinėse – postinu ir čia:

©Oreivių klubas “Lituanica”

Metalinis garažas – tai viena iš subkultūrų. Tai tarsi palapinė cirkui, arba jurta ir arklių kaimenė mongolui, tai indėno tipis arba biblioteka moksliukui. Kai nebeliks garažo, nebeliks dalelės mūsų tautos.

Daugelis jaunosios kartos atstovų į metalinį garažą žvelgia skeptiškai, mat jame nepatogu darytis selfį, arba nėra galimybės įsivesti šviesolaidį internetą (dėl to, kad jis neturi adreso) ir žaisti kompiuterinius žaidimus. Be to, plečiantis miestams ir brangstant žemei aplink juos, metaliniai garažai tapo nebe pageidaujami. Mat pačių garažų savininkų į miesto valdžią išrinkti kaklaraiščiais prisismaugę politikai užvirė garažų genocidą.

Tačiau ar tikrai garažas nusipelnė tiek neapykantos ir pašaipų?

Didžiosios Britanijos ir Kalifornijos mokslininkai atliko daugel metų trukusius tyrimus. Jų rezultatai neabejotinai paneigia metalinio garažo kenksmingumą, ir net įrodo didžiulę naudą visuomenei.

Kviečiu susipažinti su mokslininkų pateikta medžiaga. Metalinis garažas nekenkia nes:

– jis yra sudarytas iš metalo, kas yra gamtoje natūraliai išnykstanti medžiaga. Beto gali būti perdirbtas į bet kokį metalinį daiktą. Iš vieno garažo išeina net keli motociklai;

– metalinis garažas negali būti panaudotas kaip ginklas. Nors jo cheminė struktūra panaši į kalašnikovo automatą, garažas niekada neiššaus šūvio. Beto kad ir koks girtas būtum, su garažu nepartrenksi nė vieno žmogaus ar gyvūno;

– garaže nerūkoma. Dėl prastos ventiliacijos galima uždusti smalkėmis, todėl niekas nenori mirti ir nerūko garaže.

Metalinis garažas yra labai GERAI nes:

– vyrai, praleidžiantys daug laiko garaže, rečiau konfliktuoja su savo žmonomis;

– garaže galima laikyti motorolerį ir visus šeimos dviračius. Įrodyta, kad žmonės, turintys garažą, rečiau stovi kamščiuose. Be to, rečiau serga širdies ligomis;

– paaugliai, kurie turėjo garažą, geriau įsisavino inžinerines žinias, įgytas besikrapštant garaže;

– vyrai, kurie nuo ankstyvos jaunystės turėjo galimybę garaže laikyti „Javą“, anksčiau pradėjo lytinius santykius su kitos lyties atstovėmis;

– paaugliai kuriems tėvai užleido garažą ir nupirko motociklą, beveik visiškai nevartojo narkotikų. Nes pinigų vos užtekdavo benzinui ir naujom detalėms;

– 6 iš 10 vyrų, turinčių garažą, patys pasikeičia žiemines padangas, dėl ko jie nesukelia eilių prie padangų serviso. Sutaupytą laiką skiria šeimai. Jų santuokos darnesnės;

– esant karo pavojui garaže galima laikyti kuro atsargas. Todėl visad būsite pasiruošę išvažiuoti į saugią vietelę ir išsaugoti savo šeimos gyvybes;

– garaže galima diskretiškai laikyti draudžiamus daiktus. Tarkime, prieš 100 metų balso teisė moterims buvo draudžiama. Dabar draudžiama vergovė. Vėliau bus draudžiamas alus;

– savivaldybėse, kuriose didesnis skaičius motociklų, mopedų, dviračių, nevyksta korumpuoti konkursai platinti gatvėms ir statyti papildomiems tiltams, nes nėra eismo kamščių. Spėkite kur geriausia laikyti dviratę priemonę?

– jeigu jus kas nors pasiuntė na#ui, jūs galite tiesiog eiti į savo garažą.

Taigi, jei norite gyventi pilnavertišką, saugų ir darnų gyvenimą. Jei nerimaujate dėl savo vaikų ateities. Jums tiesiog dar šiandien būtina įsigyti, patikimą, storo metalo, nesurūdijusį garažą.

Posted in Kita | Tagged , , , , | Leave a comment

Tunisian balloon fiesta

Čia andai vasario gale pavyko nusibelst iki Tuniso ir ten paskraidyt festivalyje. Tai, vaikai, žinokit, kad tas Tunisas yra baaaaisiai toli, jeigu važiuoji automobiliu. 3 dienos į vieną pusę (iki Marselio). Tada para keltu iki La Goulette. Ir ta pati programa grįžimui namo.

Sumoje – beveik 9000km prisukom ant Pajero skaitliuko. O ką dar ten priveikėm – galit pamatyt videoataskaitoje:

Posted in Kelionės | Tagged , , , , , , , , , , | Leave a comment

iPhone ir lietuviška klaviatūra

Periodiškai internetuose sutinku žmonių, kurie išpūtę akis sako, kad jų aifonas neturi lietuviškų raidžių klaviatūroje (t.y. trūksta kai kurių nosinių raidžių). Visa tai yra melas, demagogija ir propaganda.  Tiesiog reikia susitvarkyt, ir bus jums laimė.

Taigi. Spaudžiam Settings:settings

General: img_3195

Continue reading

Posted in iPhone | Tagged , , , , , | 2 Comments

Reziume iš Indijos

Posted in Kelionės, Kita | Tagged , , , , | Leave a comment

Ganga gang #6

2016 03 02-06

Traukinys vėluoja tik pora valandų ir visi vienuolika (taip, jau vienuolika! Nes Tanios vyras šovė staigmeną ir atvarė į Varkalą prisijungt prie gang’o) išgarmam Thivim stoty. 800 ₹ už taksi – ir jau braidom Aramabolio pliaže.


-Пароль от WiFi please. 

-Good evening

Continue reading

Posted in Kelionės | Tagged , , , | Leave a comment

Ganga gang #5

2016 02 25-03 01

Nebežinau, nei kokia mėnesio, nei kokia savaitės diena – visos praktiškai vienodos. Vienodas karštis, vienoda jūra (lindau lygiai 3 kartus). Pliaže įmanoma drybsot arba iki 9:00, arba nuo 17:00. Apsieisiu.


Damos išmovė iki kažkokios salos. Gryžo šviečiančios – visa “incredible India” per pusdienį. Su crazy vairuotoju ir kitais padažais.

Continue reading

Posted in Kelionės | Tagged , , , | Leave a comment

Ganga gang #4

Kiek laiko trunka kelionė traukiniu Delis-Varanasi? Maždaug 16 valandų. Kiek laiko trunka kelionė lėktuvu Varanasi-Delis? 2,5 valandos.

Kiek laiko trunka kelionė Lietuvoje  iš Vilniaus iki Nidos? Kokias 4 valandas. Kiek laiko trunka panaši kelionė Indijoje? Lygiai parą.

Apskritai, šitoj šaly greitai vyksta tik keli dalykai: teka ir leidžiasi saulė, bei gimsta vaikai.

2016 02 24-25

Iš Varanasio į Delį atskrendam praktiškai be nuotykių (neskaitant truputį pasikeitusio skrydžio laiko ir dėl to “nebetinkamų” bilietų, kuriuos paslaugus “Spice Jet” kiosko bernaitis perspausdina už niekingas 200₹ be jokio kasos čekio). O va Delyje prasideda linksmybės.

Continue reading

Posted in Kelionės | Tagged , , , | Leave a comment

Ganga gang #3

2016 02 23

Vidurnaktis. Tupim “Tundla Junction” stoty. Graži naktis su pilnatim. Traukinys Delis-Varanasi su Viktoriu ir Tania čia sustos ir vėl gang’as bus pilnos sudėties. Staiga tas traukinys ima vėluot. 40 min. Valandą. Dvi. Updeitas nuolat keičiasi. Prieš tai nemiegota naktis autobuse, dabar vėl vietoj 1:45 traukinys bus bala žino kada. Pyktis, neviltis ir dar kas tik nori. Saulius gano kiaulę (taip, paprasta normali kiaulė laisvai sau blūdija geležinkelio stoty!). Knapsom ant suolų.


Kažkuriuo metu updeitai pradeda gerėt mūsų naudai, ir traukinys atvažiuoja pavėlavęs tik valandą. Man užtrunka kelias sekundes atsirast 3-iame plackarto aukšte. Labanakt.

Continue reading

Posted in Kelionės | Tagged , , , | 2 Comments