Ganga gang #4

Kiek laiko trunka kelionė traukiniu Delis-Varanasi? Maždaug 16 valandų. Kiek laiko trunka kelionė lėktuvu Varanasi-Delis? 2,5 valandos.

Kiek laiko trunka kelionė Lietuvoje  iš Vilniaus iki Nidos? Kokias 4 valandas. Kiek laiko trunka panaši kelionė Indijoje? Lygiai parą.

Apskritai, šitoj šaly greitai vyksta tik keli dalykai: teka ir leidžiasi saulė, bei gimsta vaikai.

2016 02 24-25

Iš Varanasio į Delį atskrendam praktiškai be nuotykių (neskaitant truputį pasikeitusio skrydžio laiko ir dėl to “nebetinkamų” bilietų, kuriuos paslaugus “Spice Jet” kiosko bernaitis perspausdina už niekingas 200₹ be jokio kasos čekio). O va Delyje prasideda linksmybės.

Apdairiai aplankytas oro uosto “Liquor store” išeinant. Pervažiavimas iki kito terminalo, kur apsauga neleidžia vidun anksčiau nei 3 valandos iki skrydžio. Mes gi tų valandų turim cielas aštuonias! Tenka bagažo vežimais nužymėt teritoriją, išsikelt vėliavą, ir įkurt Lietuvos Respublikos autonomiją Delyje. Su savo įstatymais ir tvarka. “Liquor store” aplankymo rezultatai greit tirpdo laukimo valandas.


We are very small country – dažnai kartojama frazė tampa kūnu.

Finally, šiek tiek pasiuntinėti nuo vieno check-in langelio (čia, beje, mus pirmą kartą išvadino ne rusais, o “stupid americano”!) prie kito, subildam lėktuvan.

8:00 ir tropikai visa jėga smogia veidan “iš kojitės” vos išlindus pro lėktuvo duris. Šalta tikrai nebus.

Ir… Čia VISKAS kitaip! Viskas! Praktiškai švarios pakelės, eismas beveik be pypsinimo, taksi – apynaujė Toyota. Kur ta Indija?! Vis tik, kažkiek jos yra:


Geležinkelio stoty principe nuo grindų galima valgyti. Va tokio švarumo viskas. Vėl šokas. Vis tik karštis nedovanotinai verčia iš koto.

Tiesa, traukiny Indija šiek tiek reabilituojasi. Važiuojam viena iš žemiausių klasių, tai tenka ir tetas iš savo rezervuotų vietų įtikinamai ir ilgai krapštyt. Naglos, kaip tankai!


Kaip kokią mantrą nuolat kartoja greitakalbe savo meniu pirmyn-atgal vagonu kursuojantys maisto pardavėjai.

Biryani biryani!!! Chai, tea, coffee!!!

Visai kaip Palangoj “Karšti čeburekai, šaltas alus!”

Varkala

Tokia savotiška Indijos Nida. Ant vienintelio skardžio. Su visokio prabangumo resortais nuo ~8000₹ už naktį. Mums užteks ir kukliau – po 500₹.  Imam po šalto alaus. Čia drybsosim 5 dienas.


Jau pirmą dieną visi pasidabina “gaisrinės kostiumais” – saulė dirba nuoširdžiai. Dar kelionės pradžioj gimęs “ruberoidų” antonimas “kartonai” – tampa nebevisai tikslus.

Taip taip, čia irgi Indija!:


Taip ir vargstam stumdami dienas prie televizoriaus

Yra čia kažkokia 2000 metų senumo šventykla. Reiks nueit. Jei sveikatos užteks.
Kiek maikių per dieną suprakaituoji? Visas!

Laikrodis rodo 10:30. Termometras +33°C, ir jokio noro lįst laukan.


Comments

comments

This entry was posted in Kelionės and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply