Ganga gang

Kai netikėtai “nuplaukė” kelionė į Indoneziją – ilgai nesiparinom. O kad būtų mažiau maišaties pavadinimuose – pasirinkom Indiją.

2016 02 16

Ankstyvas rytas. Visas kiauliauninkų dešimtukas renkasi Vilniaus oro uoste. Prasideda ilga odisėja Vilnius-Frankfurtas-Delis.

Kol nuobodžiaujam laukdami persėdimo Frankfurte – užsiimu niekais.

A380-800 kad ir koks didelis ir erdvus – vis tik horizontalios padėties norisi per tas 8 valandas danguj.

2016 02 17

Delis. Krapštomės pro oro uosto apsaugas. Dar labai anksti važiuot stotin – stumiam kelias valandas ant oro uosto grindų.

Taksi. “Need for speed” ir “GTA” miksas. Svarbiausias manevrų prietaisas – signalas. Teks įprast. Raudonas šviesoforas? Eismo juostos? So what? Išgyvenam ir tai.

Kashmiri gate stoty šokam į jau beveik pajudantį autobusą. Maždaug mano amžiaus. Vis tik gerai, kad šitoj stoty neteks užsibūt ilgiau. Neįkvepia.


Dar 6 valandos iki Rishikesh. Miegas laužia, o autobuso šoferis nenuleidžia rankos nuo signalo. Miegas stipresnis. Rishikesh stoty iš karto prisistato “friendai” su rikšos (tuk-tuk analogas) paslaugom. Jei Delio taksi buvo stipru, tai šitie “reiseriai” – iš viso kažkas TOKIO.  Bandyt papasakot ar nufilmuot – tai nepapasakot nieko. Tai reikia patirti. Išgyvenam ir tai.

Laxman Julha. Ieškom nakvynės. Pasirodo, kaip tik šiomis dienomis čia vieši Mooji – tai reikia įdėt pastangų. Turim rūmus, už 1€ – 1 kv.m. Išeina 500 ₹ parai. Skaičiuokit 🙂

2016 02 18-20

Explorinam apylinkes. Dalis explorina jogos mokyklas. Dalis (aš) – miega kiek lenda.

Čia galima gaut raudoną žymę kaktoj, siūlą ant rankos, karolius ir karmos taškų:

4:45 ryto. Turim važiuot trekint. Naktimis vėjas plėšia stogus ir daužo viską iš eilės. Prognozės žada lietų. Bet neišsipildė. Beveik. Pusiaukelėj kažkiek palaistė.


Pusryčiaujam šalia Sri Kunjapuri, beždžionės tikrina budrumą. Pavyko. Vienas sumuštinis primatų naudai.

img_1143.jpg
Kažkoks nepamatuotai nerūpestingo gyvenimo vaibas aplink. Nors pamačius vietinių produktyvumą – taip neatrodo. Visas dienas kiek čia esam – bičas su bliūdu neša žemes ir pila krūvon. Sizifo darbas iš šalies žiūrint. Kitavertus – jie niekur neskuba.
Rytoj vakare paliekam Rishikesh. Ilgas kelias iki Agra, ir vieno iš Pasaulio stebuklų – Taj Mahal.

Pradedu galvot,kad galėčiau čia atostogaut nuolat. Tik toli labai.
Stay tuned!

Comments

comments

This entry was posted in Kelionės and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply