Šimtalapis

Anądien ėmiau ir užsimaniau šimtalapio. Nusipirkt gali bet kas, o vat iškept? Nutariau patikrint, kiek ten šamanizmo ir apeigų su būgneliais reikia. Pabrowsinau internetus. Tataigi, reikės:

*0,5 kg miltų;
*25 g mielių;
*1 stiklinės pieno;
*3 kiaušinių;
*1 stiklinės aguonų;
*500 g sviesto; (man buvo per daug, užtektų gal ir 400)
*300 g cukraus;
*poros saujelių razinų;

Mieles užpilti šaukšteliu cukraus, ir šlakeliu nešalto pieno. Palikti, kad pakiltų – gausis tokia tyrelė.

Išplakam kiaušinius su pienu, miltais, ir pakilusiomis mielėmis.

Prasideda linksmoji dalis – minkymas. Tešla LABAI lipni (tikrai, vaikai, nelieskit tešlos sausomis rankomis – bus bėda. Išbandžiau 🙂 ). Rankas pasitepam riebalais karts nuo karto ir minkom, minkom, minkom gerą pusvalandį. Tešloje minkant ima sproginėti oro burbuliukai. Kuo daugiau – tuo geriau.

Padalinam į 5 lygias dalis, ir padedam kilti. Mūsų namuose tam puikiai tarnauja nuo lempų pastoviai šiltas akvariumo dangtis 🙂

O kol tešla kyla – aguonas nuplikom verdančiu vandeniu, pabrinkinam ir sumalam mėsmale

Pakilus tešlai, imam po vieną gabalą, sviestu istepam stalą, iškočiojam ir rankom ištampom kuo ploniau. Kad net stalas persišviestų

Storai tepam lydytu sviestu

Ir beriam cukraus


Procedūrą kartojam su kitu gabaliuku. Iškočiotą lapą labai patogu pernešti apvyniojus ant kočėlo. Klojam ant viršaus, vėl sviestas, cukrus…

Ant susluoksniuotos tešlos vėl pilam sviestą, cukraus, dedam aguonų “dešrą” ir razinas (kurias aš, po viskam tvarkydamas virtuvę, radau vis dar ramiai gulinčias maišelyje – žioplys, nu…)

Viską kietai susukam į vyniotinį, dedam į formą, aptepam lydytu sviestu ir vėl paliekam pakilti:

Pakilusį pyragą šaunam valandai-pusantros į 180-200 laipsnių orkaitę.

Kad neapdegtų, vos tik ėmus ruduoti viršui, uždengiam jį folija.

Skanaus!

Comments

comments

This entry was posted in Coolinarija and tagged , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Šimtalapis

  1. Yvl says:

    Skanus skanus 🙂

  2. ashtroka says:

    Techninis klausimas – spėju, tu mieles naudoji šviežias?
    Nes aš dažniausiai su sausom tešlas minkau…

  3. Pingback: Yvl šimtalapis | ashtroka

  4. Liūtas says:

    O aguonas būtinai taip reikia dėti? Ar galima per visą plotą išlygint?

Leave a Reply