Smailiko gimtadienis

paimta iš Point.ltJau 27-erius metus elektroninė šypsenėlė padeda maloniau žmonėms bendrauti. Elektroniniame pasaulyje ji pasirodė 1982-ųjų rudenį, o ją sugalvojo IBM tyrimų specialistas dr. Scott E. Fahlman – sėdėjo susimąstęs, palenkęs galvą į šoną, nusišypsojo ir sudėliojo…

Visiškai įprastas dalykas – pakreipta žmogaus galva – tapo priežastimi, dėl kurios atsirado ženklas, žinomas visame pasaulyje. Šiandien jis naudojamas milijonuose elektroninių laiškų, SMS žinutėse bei kitose bendrauti skirtose technologijose. Jis turi daug variantų ir iš jo išsirutuliojusių kitokių ženklų bei piešinių. Neginčytina, kad elektroninė šypsenėlė labai pagyvino ir suasmenino elektroninį bendravimą tarp žmonių.

Tačiau pirmąją šypsenėlę dr. Scott E. Fahlman sukūrė, norėdamas išvengti nesusipratimų, kai vidiniuose elektroniniuose pokalbiuose vienas kolega pajuokauja, o kas nors, nesupratęs pokšto, viską priima rimtai. Šis jo siūlymas bendradarbiams susilaukė didžiulės sėkmės. Šypsenėlė greitai išplito po pasaulį, visi ją pamėgo ir pradėjo dažnai rašyti, nes tai buvo labai paprasta – tiesiog keli klaviatūros simboliai vienoje eilutėje.

Ką pasakoja pats Scott E. Fahlman, galima paskaityti čia

Bet svarbiausia, nepamirškime šypsotis, ypač rudenį. Rudenio emocijos kartais tampa amžinomis, kaip ir šis paprastas, bet labai mielas ženklas:

: )

Comments

comments

This entry was posted in Kita. Bookmark the permalink.

Leave a Reply