Skraiduolis

Vienas garsiausių pasaulyje B.A.S.E. šuolininkų Cedricas Dumontas šiandien atliko šuolį su parašiutu nuo Vilniaus televizijos bokšto. Jis nušoko iš 160 m. aukščio ir sėkmingai nusileido pievoje.
39-erių metų šuolininkas yra atlikęs beveik 1000 B.A.S.E šuolių ir daugiau nei 8000 šuolių su uždelstinu parašiuto išskleidimu. Į savo pasiekimų sąrašą šiandien jis įtraukė ir Lietuvą, o Vilniaus TV bokštas tokiam šuoliui buvo panaudotas pirmą kartą. Leidimas atlikti šį šuolį belgui sportininkui buvo suteiktas išimties tvarka ir tam iš anksto buvo kruopščiai pasiruošta. Ne kartą buvo apžiūrėta šuolio vieta ir detaliai išsiaiškintos galimos nusileidimo aikštelės, išanalizavus orų prognozes buvo pasirinkta tinkamiausia šuoliui diena. Šuolis su parašiutu buvo papildomai suderintas su Lietuvos parašiutų sporto federacija prie Civilinės aviacijos administracijos, šuolininkas pasirašė atsakomybės deklaraciją, jis buvo apdraustas gyvybės draudimu, be to, C. Dumont’ui teko išklausyti ne vieną instruktažą.

Nušokęs nuo TV bokšto aikštelės, C.Dumontas 4 sekundes krito laisvu kritimu, po to išskleidė parašiutą ir padaręs kilpą sėkmingai nusileido. Po šuolio jis pasakojo, kad per tas kelias akimirkas pamatė ne tik visą Vilnių, bet ir prabėgantį visą savo gyvenimą.

Vilniaus TV bokštas yra aukščiausias pastatas Lietuvoje ir vienas aukščiausių visoje Rytų Europoje, jo aukštis – 326,5 metro, o svoris apie 25 000 30 000 tonų.

B.A.S.E jump – tai sportas kuomet parašiutu nusileidžiama nuo stabilių objektų. „B.A.S.E.“ yra angliškų žodžių Buildings (pastatai), Antennas (antenos), Spans (tiltai), Earth (žemė) trumpinys – tai keturi platformų tipai, nuo kurių su parašiutu šoka ekstremalai.

Apie tai rašo ir lrytas.lt

(picsas klikinasi ir didinasi)

Comments

comments

This entry was posted in Kita. Bookmark the permalink.

2 Responses to Skraiduolis

  1. Yra delfi.lt video su jo šuoliu, tik labai juokinga yra tai, kad jis tik nušokęs labai greitai susipakavo savo parašiutą ir nubėgo į jo laukiančią mašiną, tarsi būtų padaręs kažką nelegalaus 🙂 O juk tiek derinta viskas buvo ir be leidimo jis niekaip nebūtų patekęs ant TV bokšto 🙂

  2. Yvl says:

    Tai jau turbūt refleksas bičui 🙂

Leave a Reply