Darbščiųjų rankų būrelis

Taigi, anądien pamačiau, kad į pabaigą eina mano mapiedo techapžiūra. Viskas  būtų puiku, bet: priekinė akis taigi angliška, šviečia ne ten kur reikia:

o reikia gi kad šviestų anavataip:

Ėmiausi ieškoti išeities. Pasak gandų tam puikiai tinka Golfuko akis. Deja.. Mano atvejui ji buvo keletu milimetrų per didelė, o ir tvirtinimo problema iškyla… Teko kulniuot į seniai žinomą krautuvę Garbus ir ten už 38 LTL įsigyt bent jau tinkamo diametro sietyną:

Padirbėjus replėmis buvo sugadintas reflektorius, bet išluptas reikalingas stiklas:

Gi originalios lempos reflektoriaus vandalint nesiryžau… Bandžiau vienoj vietoj užkišęs atsuktuvą iškrapštyt stiklą, bet finale jis trūko ir teko užsiimt mikrochirurgija:

Kai baigiau lupinėt stikliukus ir klijus (vis tik originalioj lempoj jų kur kas labiau nepagailėta negu taivaniečių ar kitokių babajų kūrinyje iš Garbuso), visas būsimas siūles nuriebalinau skiedikliu 646 (neblogai svaiginanti priemonė) ir panaudodamas klijus-hermetiką:

Pasigaminau naują, teisingą farą:

Turbūt smagiausia bus, kai Tuvlitos dėdė net nepastatys prie šviesų stendo….

Posted in Kita | 4 Comments

Policininkai motociklo nepavogtų…

Taiva, kadangi kaip jau supratot mielieji
skaitytojai, šiandiej buvau PARODOJ (savęs parodyt, pažiūrėt kitų), tai
aišku kad be notikių neapsieita.

Pasistačiau matarynką nu taip aikštelės pakrašty, prieteliams ant akių, bet pasirodo
kažkam vis tik truputį užstojau išvažiavimą. Nu nepažiūrėjau, žioplas. 🙁 Arba vadeliotojas nelabai vadeliot bemokąs pasitaikė ir tas tarpas jam buvo per siauras….
Bet situacijos juokingumas: pradėjo rėkaut signalizacijos peidžeris, o kadangi buvau
visai šalia – prilėkiau prie tvoros pažiūret, koks ten peckelis krapšto mano inventorių. Matau kaip 2 palisinininkai bando
mano inventorių nustumt. Ir jiems anikaip nepavyksta – mūčinasi,
tamposi…

Betgi visako ESMĖ: spyna ant disko! Hehe… Pabijojau, kad abalei
taip ir stabdžių suportą kokį sudubasins ar pačią spyną pagadins… Tai teko pakniopstom bėgt ir pagelbėt pareigūnams…

O tie klapsi akimis: mes manėm tik sankabą išspausim ir riedės-išleisim žmogų išvažiuot..

Tada dūriau jų nosis į zomką ir ateičiai pamokinau kur reikia žiūrėt jei NERIEDA… (apie galinio disko užrakinimo galimybę irgi įspėjau)

Va.. Išsipasakojau. Duokit pliusą už indėlį į tvarkos sergėtojų švietimą.

Posted in Kita | 2 Comments

Piktas Smartas

Ajo, gana originali BST Baltic reklamėlė užmatyta parodoj RESTA 2008:

Beigi UABčegas gana įdomiu užvadinimu:

Posted in Kita | Comments Off on Piktas Smartas

“Greitasis” paštas

Ne nu bet ant kiek turi būt kretiniška kažkuri pusė (arba siuntėjas arba pašto darbinykai) kad kažkokią ypatingą korespondenciją siųstų anavataip:

Guess, ar ta jau greitoji ir skubioji kažkokia siunta jau atsiimta? Beabejo – ne! 🙂
IMHO kartais daug pаprasčiau būtų siųsti tiesiog elementariai – pašto dėžutę patikrinu bent kas antrą dieną. Gi trenktis per visą miestą atsiimt greičiausiai kokio nors fakin neypatingo šūdlaiškio neturiu anei menkiausio noro…
O ir greitieji pasiuntiniai galėtų tuos jau neva tai skubius laiškelius vakarais nešiot….

Posted in Kita | 5 Comments

Pabusk!!!!

Nu tikrai originaliai Sampo bankas savo akciją reklamuoja… Keistas jausmas apima tarpdury į rankas gavus anavatokį rakandą:

terorizmo šmėkla vienok…

Posted in Kita | 1 Comment

Coolinarija vol.9

Taigi, eilinė duoklė itališkai virtuvei:

  • Sojos faršas
  • Svogūnas
  • Česnako skiltelė
  • Pomidorų pasta
  • Pomidorai
  • Druska, pipirai ir t.t.
  • Spageti (be abejo)

Škias, sojos faršą

apverdame sūdytame vandeny su pora kubelių sultinio apie 10 minučių. Kol faršas verda, pjaustom pomidorus, svogūną (šaldytuve dar radau galiuką cukinijos – suėjo ir tas. Šiaip itališka virtuvė patinka tuo, kad sunaudojami visi šaldytuvo likučiai, galiukai, etc):

Faršą, daržoves verčiam į keptuvę, įdedam pomidorų pastos:

Pagal skonį dedam prieskonius: druską, pipirus, Vorčesterio arba sojos padažą, smulkintą česnaką, išmaišom ir paliekam troškintis. Pabaigoje pridedam DAUG pievagrybių:

Kol padažas troškinasi, verdam makaronus. Po to laižomės pirštukus:

Posted in Coolinarija | 6 Comments

Coolinarija vol.8

Vis neprisiruošiu parašyt… Rašau DABAR:

Kadangi šernas gyvena miške, tai ir jo mėsytės paruošimui turbūt tinka viskas, kas auga miške/pamiškėj/pievoj/etc.
O dar vienas pažįstamas virėjas paporino, kad šerniena geriausiai marinuojasi konjake…
Taigis, jamam šernioko kumpį:

Prismulkinam čiobrelių:

Taipgi ir rozmarino lapukus sukapojam (stiebelius vėliau sukaišiosim į mėsą, bo negalima gi tokio gėrio tiesiog išmest!):

Žoleles maišom su pipiriukais, druskyte beigi brendžiu (geras konjakas namie šiaip sau nesimėto, o kooperatyvo “ВЕТЕРОК” produkcija kažkaip pasitikėjimo nekelia):

Mėsytę gerai ištrinam tuo jau marinatu ir paliekam 1-2 paroms marinuotis, karts nuo karto apversdami idant vienodai iš visų pusių ji ten jau marinuotųsi:

Po to vyniojam į foliją ir kepam porą valandėlių:

Baigiant kepti į tą pačią orkaitę sukraunam bulves, o foliją nuimam kad jau mėsytė ta jau apskrustų:

Skanaus!

p.s. už Soberano brendžio išradimą special thanks to qemm

Posted in Coolinarija | 3 Comments

Coolinarija vol.7

Aha, artėjant kiaušinių ir kitokių margumynų dienai sukonstravau Varškės bobą su apelsinais (juokingas pavadinimas koks tai 🙂 )

Škias mums reikės:

  • 6 apelsinų
  • 500-600 gr. varškės
  • Pusės stiklinės apelsinų sulčių
  • 6 šaukštelių želatinos
  • 250 ml cukraus
  • 4 kiaušinių

Apelsinus nulupam, supjaustom griežinėliais ir išklojam jais indą ir grūdam į šaldytuvą:

Likusius susmulkinam:

Pusę stiklinės cukraus, smulkintus apelsinus ir varškę sumaišom:

Apelsinų sultis atskiedžiam su vandeniu santykiu 2:1, dedam želatiną ir šildom kad ištirptų:

Kiaušinio trynius ištrinam su 50 ml cukraus, baltymus su 100 ml:

Į varškės masę supilam šiltas sultis su želatina, sudedam trynius (ech, primena vaikystės desertą nr1: gogel-mogel'į :)) ) ir baltymus:

Viską vėl gerai gerai išmaišom:

Pilam į apelsinais išklotą indą:

Kai masė apstingsta – apipjaustom išlindusius apelsinus, uždengiam ir paliekam parai šaldytuve.

Linksmų švenčių, kai saka… 🙂

Posted in Coolinarija | Comments Off on Coolinarija vol.7

Coolinarija vol.6

Taigi, gerbiamieji kulinarinio gyvenimo būdo žurnalo skaitytojai, šiandien gaminam lazaniją. Receptų iš tiesų yra gausybė, šį kartą bus toks:

  • Lazanijos lakštai (4-5 vnt.)
  • Padažas bologneze : 400-700 g faršo, 3
    dideli pomidorai arba skardinė pomidorų savo sultyse, 1 svogūnas, 3
    česnako skiltelės, druska, juodi ir raudoni pipirai, prieskoniai,
    bazilikai, 2 šaukštai pomidorų pastos, alyvuogių aliejus, petražolės
  • 200 g tarkuoto sūrio
  • Bešamelis : 700 ml pieno, 2 kupini šaukštai miltų, 40 g sviesto, muskato riešutas, druska

Ant alyvuogių aliejaus patroškinti smulkiai pjaustytą svogūną ir
česnaką, dėti faršą, pasūdyti, papipirinti, baziliko, prieskonių.
Nuluptus ir susmulkintus pomidorus ir pomidorų pastą dėti ten pat.
Įpilti šlakelį balto vyno.
Patroškinti, sudėti petražoles:

Paruošti bešamelį: Šaltame piene
plakikliu išmaišyti miltus ir pusę šaukštelio malto muskato riešuto,
pastatyti ant mažos ugnies, nuolat maišyti. Kai sutirštės, išjungti,
dėti sviestą ir išmaišyti:

Į keptimo indo dugną ipilti sluoksnį
bešamelio, lazanijos lakštus, bolognezės padažą, pabarstyti sūriu,
užpilti bešameliu, po to vėl dėti lazanijos lakštus ir t.t. :

Viršų pilti
bešameliu ir pabarstyti sūriu:

Kepti 20-30 min 200 C orkaitėje:

 Baigiant kepti – nuimam dangtį:

Skanaus!

Posted in Coolinarija | 4 Comments

Coolinarija vol.5

Kad jau pradėjau, tai tęsiu. Niekas nesustabdys!
Šedevras insipruotas numatomų alaus išgertuvių šįvakar su motokolegomis.
Jamam:

  • Jautienos
  • Bulbų
  • Morkų
  • Alaus
  • Visokių ten pripravų

Gražiai ir dailiai supjaustom mėsytę, bulvytes:

Ant mėsytės pilam visokias ten druskas, pipiriukus, dar įmečiau garstyčių grūdelių… Dedam morkytes. gaunam vaizdelį:

Ant viršaus suklojam bulbas, ir viską gražiai sulaistom alum. Šaldytuve radau užsilikusio kokio tai papuikinto:

Pilam tiek, kad mėsytė būtų apsemta.
Kišam į orkaitę ir palaikom 180-190 laipsnių apsupty kokią valandą…  Pabaigoj ant viršaus užmetam porą šaukštų grietinės.
Balius paruoštas – ku*vos prie stalo! (© StormS)

Posted in Coolinarija | 5 Comments