Aha, artėjant kiaušinių ir kitokių margumynų dienai sukonstravau Varškės bobą su apelsinais (juokingas pavadinimas koks tai 🙂 )
Škias mums reikės:
- 6 apelsinų
- 500-600 gr. varškės
- Pusės stiklinės apelsinų sulčių
- 6 šaukštelių želatinos
- 250 ml cukraus
- 4 kiaušinių
Apelsinus nulupam, supjaustom griežinėliais ir išklojam jais indą ir grūdam į šaldytuvą:
Likusius susmulkinam:
Pusę stiklinės cukraus, smulkintus apelsinus ir varškę sumaišom:
Apelsinų sultis atskiedžiam su vandeniu santykiu 2:1, dedam želatiną ir šildom kad ištirptų:
Kiaušinio trynius ištrinam su 50 ml cukraus, baltymus su 100 ml:
Į varškės masę supilam šiltas sultis su želatina, sudedam trynius (ech, primena vaikystės desertą nr1: gogel-mogel'į :)) ) ir baltymus:
Viską vėl gerai gerai išmaišom:
Pilam į apelsinais išklotą indą:
Kai masė apstingsta – apipjaustom išlindusius apelsinus, uždengiam ir paliekam parai šaldytuve.
Linksmų švenčių, kai saka… 🙂