Ganga gang #6

2016 03 02-06

Traukinys vėluoja tik pora valandų ir visi vienuolika (taip, jau vienuolika! Nes Tanios vyras šovė staigmeną ir atvarė į Varkalą prisijungt prie gang’o) išgarmam Thivim stoty. 800 ₹ už taksi – ir jau braidom Aramabolio pliaže.


-Пароль от WiFi please. 

-Good evening

Dalis įsikuria marmuro rūmuose, o mes nusėdam Riverside bambukiniuose nameliuose. Užtat važinėjam vieni pas kitus į ekskursijas. Dar kelios dienos pajūrio. Ir visiškų atostogų.


Vakarais mūsų posėdžius pliaže su Kingfisheriu ir Senu vienuoliu prezidiume akylai (ausylai) saugo Mandrema Georgjevna.


Vieną vakarą žygiuojam pas Baba. Sėdi sau po medžiu, dūmas dūmoja. Atsigrūda čia ir tipiniai Plačiosios Tėvynės atstovai. Nefaina. Ne visi tokie, bet tas šaukštas deguto…


Mapusa turgus. Burtininkas kvapiųjų aliejų kioske ilgai žiūri tau į akis. Užsimerkia. Pauzė. Atsimerkia, nusišypso. Ir pradeda diriguot savo pameistriui, o tas – spėriai padavinėt visokiausių spalvų turinio grafinus. Viskas maišoma iš akies, ir tiesiai į buteliuką. Man sumiksavo žiauriai gerą kokteilį. Kvepiu sandalmedžiu. Atspėjo, gyvačiokas.

Prieskonių ir spalvų karalystė.



2016 03 07

 

Skaudančia širdim atsisveikinam su Goa. Ir visokiais gražiais viražais skrendam iki Mumbajaus.


Eilinis bistro šalia Mumbajaus oro uosto. Bet taip paprastai nusipirkt bandelę ir arbatos – nepavyks. Tuoj vienas išklausinėja, ko norėtum. Perduoda nurodymus antram. Eini susimokėt prie trečio, ketvirtas viską atneša ant staliuko. Darbo efektyvumas aukštumoj!

Pamažu kuriama Lietuvos Respublikos autonomija Mumbajuje. Nes ir vėl niekas neleidžia oro uosto vidun anksčiau nei 5 valandos iki skrydžio. Gerai, kai ant kiemo +30°C! Autonomijos veiklą kiek apkartina uodai, po saulėlydžio nuoširdžiai puolę užkandžiaut lietuviškais lašinais ir ne tik.

Viskas. 3 savaitės ėmė ir baigėsi. Sugriuvo beveik visi įmanomi stereotipai apie tą šalį. Šiek tiek gaila, kad mano gaublyje dar labai daug tuščių vietų – norėtųsi grįžt čia, ir ne kartą. Šitas subkontinentas  turi tiek egzotikos ir spalvų, kad net silpna.


O tuomsyk liko paskutinis šuoliukas Frankfurtas-Vilnius.

Comments

comments

This entry was posted in Kelionės and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply