Bublikai

Žmonos gimtadienio proga prisiminiau vieną seną, vienos senos padrūškės Sonatos parodytą receptą. Reikės:

  • 1,5 kg faršo (kilmė pagal skonį ir religinius įsitikinimus)
  • 1 kg “bublikų” – mažų barankyčių, pageidautina be vanilės ir kitokių pagardinimų. Seniau būdavo visokių su prieskoniais, dabar vos radau Rimi kažkokių nesaldžių…
  • 0,5 kg fermentinio sūrio
  • saujos manų kruopų
  • poros kiaušinių
  • prieskonių faršui (pipirai, druska, česnakas)

Mano rastų barankyčių iliustracija ateičiai:

Faršas paruošiamas niekuo neypatingiau, nei eiliniams kotletams: mušam kiaušinius, dedam prieskonius, spaudžiam/kapojam česnaką, beriam manų kruopas, ir viską gerai išminkom:

Bublikus beriam į kambario temperatūros vandenį kelioms minutėms:

O tada prasideda, kaip mano a†a močiutė pasakytų, marudnas darbas. Barankytes aka bublikus dėliojam į skardą, užmerkiam naujus. Merkiam po nedaug, ir neilgam,kad nepavirstų į košę. Žodžiu – konvejeriu. Ant viršaus dedam susuktus faršo rutuliukus:

Faršą užklojam plonomis fermentinio sūrio juostelėmis:

Visą kūrinį šaunam į 160-180 laipsnių orkaitę kokiam pusvalandžiui.

Puikiai tinka, kaip “vieno kąsnio sumuštiniai” pvz. prie alaus 🙂

Skanaus!

 

This entry was posted in Coolinarija. Bookmark the permalink.