Vis neprisiruošiu parašyt… Rašau DABAR:
Kadangi šernas gyvena miške, tai ir jo mėsytės paruošimui turbūt tinka viskas, kas auga miške/pamiškėj/pievoj/etc.
O dar vienas pažįstamas virėjas paporino, kad šerniena geriausiai marinuojasi konjake…
Taigis, jamam šernioko kumpį:
Prismulkinam čiobrelių:
Taipgi ir rozmarino lapukus sukapojam (stiebelius vėliau sukaišiosim į mėsą, bo negalima gi tokio gėrio tiesiog išmest!):
Žoleles maišom su pipiriukais, druskyte beigi brendžiu (geras konjakas namie šiaip sau nesimėto, o kooperatyvo “ВЕТЕРОК” produkcija kažkaip pasitikėjimo nekelia):
Mėsytę gerai ištrinam tuo jau marinatu ir paliekam 1-2 paroms marinuotis, karts nuo karto apversdami idant vienodai iš visų pusių ji ten jau marinuotųsi:
Po to vyniojam į foliją ir kepam porą valandėlių:
Baigiant kepti į tą pačią orkaitę sukraunam bulves, o foliją nuimam kad jau mėsytė ta jau apskrustų:
Skanaus!
p.s. už Soberano brendžio išradimą special thanks to qemm
O ne šerniena netinka? 🙂 Ir… koks gi ten skonis po tokio marinato jaučiasi? Šiaip brendžio nemėgstu, tai ar vertėtų bandyt?
Manau tinka ne vien šerniena 🙂
O dėl skonio – nepabandęs nežinosi…
jofana praktiškai apsisprendžiau ,kad reikės man dokofkės visdėlto … ačiū tau yvl'ai