Coolinarija vol.7

Aha, artėjant kiaušinių ir kitokių margumynų dienai sukonstravau Varškės bobą su apelsinais (juokingas pavadinimas koks tai 🙂 )

Škias mums reikės:

  • 6 apelsinų
  • 500-600 gr. varškės
  • Pusės stiklinės apelsinų sulčių
  • 6 šaukštelių želatinos
  • 250 ml cukraus
  • 4 kiaušinių

Apelsinus nulupam, supjaustom griežinėliais ir išklojam jais indą ir grūdam į šaldytuvą:

Likusius susmulkinam:

Pusę stiklinės cukraus, smulkintus apelsinus ir varškę sumaišom:

Apelsinų sultis atskiedžiam su vandeniu santykiu 2:1, dedam želatiną ir šildom kad ištirptų:

Kiaušinio trynius ištrinam su 50 ml cukraus, baltymus su 100 ml:

Į varškės masę supilam šiltas sultis su želatina, sudedam trynius (ech, primena vaikystės desertą nr1: gogel-mogel'į :)) ) ir baltymus:

Viską vėl gerai gerai išmaišom:

Pilam į apelsinais išklotą indą:

Kai masė apstingsta – apipjaustom išlindusius apelsinus, uždengiam ir paliekam parai šaldytuve.

Linksmų švenčių, kai saka… 🙂

This entry was posted in Coolinarija. Bookmark the permalink.