Taigi, gerbiamieji kulinarinio gyvenimo būdo žurnalo skaitytojai, šiandien gaminam lazaniją. Receptų iš tiesų yra gausybė, šį kartą bus toks:
- Lazanijos lakštai (4-5 vnt.)
- Padažas bologneze : 400-700 g faršo, 3
dideli pomidorai arba skardinė pomidorų savo sultyse, 1 svogūnas, 3
česnako skiltelės, druska, juodi ir raudoni pipirai, prieskoniai,
bazilikai, 2 šaukštai pomidorų pastos, alyvuogių aliejus, petražolės - 200 g tarkuoto sūrio
- Bešamelis : 700 ml pieno, 2 kupini šaukštai miltų, 40 g sviesto, muskato riešutas, druska
Ant alyvuogių aliejaus patroškinti smulkiai pjaustytą svogūną ir
česnaką, dėti faršą, pasūdyti, papipirinti, baziliko, prieskonių.
Nuluptus ir susmulkintus pomidorus ir pomidorų pastą dėti ten pat.
Įpilti šlakelį balto vyno.
Patroškinti, sudėti petražoles:
Paruošti bešamelį: Šaltame piene
plakikliu išmaišyti miltus ir pusę šaukštelio malto muskato riešuto,
pastatyti ant mažos ugnies, nuolat maišyti. Kai sutirštės, išjungti,
dėti sviestą ir išmaišyti:
Į keptimo indo dugną ipilti sluoksnį
bešamelio, lazanijos lakštus, bolognezės padažą, pabarstyti sūriu,
užpilti bešameliu, po to vėl dėti lazanijos lakštus ir t.t. :
Viršų pilti
bešameliu ir pabarstyti sūriu:
Kepti 20-30 min 200 C orkaitėje:
Baigiant kepti – nuimam dangtį:
Skanaus!
apsiseiliot baigiu
Nu uz toki lazanijos "gaminima" kartu su visa italu tauta dedu dideli – 😉
Ar sakiau kad man giliai po%ui visokiu interneto ufiku nuomone? ne? tai SAKAU!
aš karštame piene (Bešameliui) dar pavirinu nuluptą svogūną, apsmaigstytą gvazdikėliais. Kvapai puikūs, bet nežinau, ar labai jau didelis skonio skirtumas 😀