Gerbiamieji gyvenimo būdo žurnalo skaitytojai. Šiandien papasakosiu kaip galima greit ir be didelių pastangų paįvairinti savo pietų racioną. Mums reikės:
- Koldūnų (brandas, kiekis ir t.t. – pagal skonį)
- Fermentinio sūrio (konkrečiu atveju buvo naudotas Rokiškio Gojus)
- Pievagrybių (pagal skonį)
- Majonezo (nedaug)
- Orkaitės (1 vnt)
- Nu ir visokių ten jau a la fantazija, meilė, etc..
Škias peilio, tarkos, pjaustymo lentelės, rankų ir dar šiokių tokių namų ūkio padargų pagelba viskas yra paruošiama sekančiai:
Po to išvirti koldūnai ir visa kita susmulkinta geruma sukrauta ant viršaus grūdama į karštą (180 gradusų pagal Celsijų) orkaitę taip kokiai penkiolika-dvidešimt minučių:
Vartojama su spanguolių kisielium/alum/arbata/čefyru/whatever:
Skanaus!
hint: jei norit gražiai ir estetiškai – darykit
atskiruose bliūduose atskiras porcijas, arba negiliam kokiam inde. aš
kadangi tingėjau skalbt negilų – tai po to serviravosi šitas skanėstas
kaip koks kewliu yowalas – negražiai.
P.s.: Dėl patiekalo vartojimo būtinai pasitarkite su savo dietologu…
aciu uz kulinarines idejas, manau senberniam lb aktualu, kaip skaniai pasigaminti lesalo:) nors ir man, jaunai, idomu, ka nauo galima pasigaminti