Ganga gang #2

2016 02 21

Viktoras su Tania vakar vakare išėjo į liūtį, Delio link – reikalai.

Kol kas karma saugo – tiek iš kalnų, tiek iš miesto sugebėjom grįžt sausi.

When mind is silent – heart speaks /nežinomas jogos poetas/

Likusio mūsų gang’o laukia naktis autobuse iki Agra, visa diena ten, ir naktinis traukinys (kuriame vėl susitiksim Tanią ir Viktorą) į Varanasi.

O kol kas – renkam paskutines chill’o valandas čia, Rishikesh.

Barzdaskutys už darbą paprašė “as you think”. Daviau 100 ₹. Iš veido nesuprasi – per mažai, ar normaliai. Už 10 min. veiklos – gal visai ok?

Momentais pasigendu fotiko su kokių 300mm optika. Portretų čia yra!

2016 02 22

Kaip atrodo keliavimas autobusu? Sėsk į metalinį bliūdą ir pasileisk juo nuo laiptų, tuo pat metu bandydamas užmigt. Kažkaip taip. Tarybinis autobusas ПАЗ – erdvumo ir minkštumo etalonas.

Nori-nenori tenka susipažint su kinematografo pasiekimais – autobuso prieky pakabintas telikas ir maksimum garso per vienintelį garsiakalbį. Prasideda kažkokios razborkės tarp konduktoriaus ir keleivio. Pagaliau filmas išjungtas, galima bandyt pamiegot. Kojos netelpa niekur.

Agra stotis. 4:00 ryto. Tūliko prievaizdas atrakina gana tvarkingą laukimo salę ir leidžia pabūt – vėl atvažiavom per anksti. Okupuojam visus suolus – nors kažkiek horizontalios padėties po “erdvaus” autobuso. Tuo metu prievaizdas vis nuvaiko kokį vietinį, bandantį sudaryt mums kompaniją toj salėj. Už tai gauna tipsų.

Rikšos šoferiukas pasirašo mums sudaryt pilną sightseeingo programą už, iš pažiūros, padorius pinigus.

Taj Mahal

Perkant bilietus – priklauso bachilai ir vandens buteliukas. Tik niekas to kasoj nesako.

Jei kada eisit – anksti ryte žmonių dar pakenčiamai nedaug. Kaip ir visur. Agra fortas – netikėtai nustebino.

“Vadybininko” pasiūlyta vieta pusryčiams – išduria per visus galus. Bet “vadybininkas” nueina ir atkovoja 450 ₹.  Toliau – neišvengiama programa per visokias krautuves.


Galiausiai, kai jau visi shopai galutinai užknisa – liepiam vežt “namo”. Pusiau bemiegė naktis autobuse duoda apie save žinot. Lieka prastumt nepilną pusdienį iki naktinio traukinio į Varanasi. Kas visai nesunkiai pavyksta, kol visi išsikedena plunksnas duše (“Galiu įjungt boilerį už papildomus finansinius pinigus”), keletas alaus, ir dar ryte su “vadybininku” sudylintas taksistas jau laukia kieme.
Bus daugiau

Comments

comments

This entry was posted in Kelionės and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply