Coolinarija vol.12

Taigi, šįvakar atidaviau duoklę Kinijai.

  • vištienos file
  • krakmolas
  • sojos padažas
  • medus
  • pievagrybiai

Vištienos krūtinėlę supjaustom gabaliukais, apvoliojam krakmole ir paliekam kokiam pusvalandžiui:

Tuo metu einam medų sojos padaže tirpdyti. Man nuskilo, kad turėjau skysto medaus – procesas buvo pakankamai greitas. Medaus-sojos santykis 1:3. Pusei kilogramo krūtinėlės 2-3 valgomieji šaukštai medaus ir
4-6 sojos padažo.  Kuo medaus daugiau – tuo saldžiau gaunasi. Kaip kam
labiau patinka 🙂

Vištieną kepam įkaitintoje keptuvėje. Kai mėsa apkepa, metam pievagrybius, ar papriką papjaustytą, arba to ir to.
Pievagrybius prieš tai nuplikau verdančiu vandeniu ir palaikau bent dešimt minučių – išsisikiria juodas vandenėlis kuris kartais gali pagadinti patiekalo spalvą..

Prieskonių (druska, pipirai) dedam pagal skonį. Ir kai jau
viskas iš akies lyg iškepė, pilam tą sojos padažą su medum, uždengiam ir
paliekam kokioms 5 minutėms.

Ir tada esminis momentas. Nežinau kodėl, bet kaip
mane pamokino taip ir darau (o kadangi labai skaniai gaunasi tai ir nekeičiu recepto) – įpili degtinėląs čerkely!!! (© Juozukas)

Pamaišai minutę – kitą ir viskas. Kviečiam šeimyną prie stalo.

Comments

comments

This entry was posted in Coolinarija. Bookmark the permalink.

5 Responses to Coolinarija vol.12

  1. velijura says:

    ta čierkelė kaip stakanas atrodo :))))
    nem nem skaniai pasimaitinti 🙂

  2. Yvl says:

    aik aik.. kur jau stakanas….

  3. Justas says:

    As irgi panasu padaza darau, tik dar chesnako ideda smulkiai smulkiai supjaustyto i ta padaza.

  4. Well says:

    Kaip tik degtinėlas iš po savaitgalio likę, galvojau išpilt kapų vandenį reikės, o čia – genialumai, genialumai… 🙂

  5. Gabija says:

    Medų suskystinti galima jį pakaitinus, o tame inde iš karto ir susimaišyt padažą- šiluma iš česnako, kaip čia kažkas jį deda, ištraukia daugiau kvapo ir skonio. Tik, žinoma, deginti tai nereikia, o lengvai pašildyti

Leave a Reply