Coolinarija vol.8

Vis neprisiruošiu parašyt… Rašau DABAR:

Kadangi šernas gyvena miške, tai ir jo mėsytės paruošimui turbūt tinka viskas, kas auga miške/pamiškėj/pievoj/etc.
O dar vienas pažįstamas virėjas paporino, kad šerniena geriausiai marinuojasi konjake…
Taigis, jamam šernioko kumpį:

Prismulkinam čiobrelių:

Taipgi ir rozmarino lapukus sukapojam (stiebelius vėliau sukaišiosim į mėsą, bo negalima gi tokio gėrio tiesiog išmest!):

Žoleles maišom su pipiriukais, druskyte beigi brendžiu (geras konjakas namie šiaip sau nesimėto, o kooperatyvo “ВЕТЕРОК” produkcija kažkaip pasitikėjimo nekelia):

Mėsytę gerai ištrinam tuo jau marinatu ir paliekam 1-2 paroms marinuotis, karts nuo karto apversdami idant vienodai iš visų pusių ji ten jau marinuotųsi:

Po to vyniojam į foliją ir kepam porą valandėlių:

Baigiant kepti į tą pačią orkaitę sukraunam bulves, o foliją nuimam kad jau mėsytė ta jau apskrustų:

Skanaus!

p.s. už Soberano brendžio išradimą special thanks to qemm

Comments

comments

This entry was posted in Coolinarija. Bookmark the permalink.

3 Responses to Coolinarija vol.8

  1. Well says:

    O ne šerniena netinka? 🙂 Ir… koks gi ten skonis po tokio marinato jaučiasi? Šiaip brendžio nemėgstu, tai ar vertėtų bandyt?

  2. Yvl says:

    Manau tinka ne vien šerniena 🙂
    O dėl skonio – nepabandęs nežinosi…

  3. linas daily says:

    jofana praktiškai apsisprendžiau ,kad reikės man dokofkės visdėlto … ačiū tau yvl'ai

Leave a Reply