Coolinarija vol.4

Kažkaip nubloginau į kulinarijos lankas.. Bala nematė..
Taigi, šiandienos patiekalas buvo padiktuotas vieno tokio didelio žmogeno, internete žinomo kaip StormS.

Jamam:

  • Pusę kilo vištienos file
  • Puslitrį grietinėlės (kadangi krautuvėj buvo tik kažkokia mandra importinė – teko ją ir naudot. Šiaip tinka ir eilinė paprastoji lietuviška 🙂 )
  • Porą šaukštų gartyčių grūdelių (dar geriau – nemaltos bet jau paruoštos garstyčios stiklianiuose)
  • Šaukštą įprastų garstyčių.

 Cypciaus mėsytė pjaustoma vieno kąsnio gabaliukais, ir metama
į verdantį pasūdytą vandenį kokiai 10 minučių… (po to tas vandenėlis pavirsta puikiu sultiniu sriubai)

Tuomsyk jamam gilesnę keptuvę, pilam ten grietinėlę, dedam garstyčias, druską ir viską gerai išmaišom beigi laukiam kol ji užvirs. Į užvirusį padažą metam apvirtą vištą ir pakaitinam kol padažas ima tirštėt.

Tuo pat metu verdam ryžius ar kokį kitokį mėgstamą garnyrą.
Skanaus!

P.s.: Pakankamai švelnus patiekalas. Jei mėgstat kosėt ugnimi – kažkuriuo metu reiktų panaudot truputėlį čili pipiriuko 🙂

Comments

comments

This entry was posted in Coolinarija. Bookmark the permalink.

1 Response to Coolinarija vol.4

  1. Debesy says:

    oh, jmj, va cia tai skanestas 🙂 dar voveruškų reiktų įmesti 🙂 vištiena+voveruškos+grietinėlė liux derinys 😉 O ant patiekalo petruškų uždėti 🙂

Leave a Reply